Om Clemens Knejterne

Idéen til Clemens Knejterne opstod en sen nattetime til en julefrokost i 2014. På daværende tidspunkt bestod koret af unge mænd fra Sankt Clemens Drengekor, der ønskede et fællesskab med plads til at slå sig løs musikalsk, drikke øl og hygge sig sammen. Siden den beduggede julefrokost i 2014 er ambitionsniveauet steget kraftigt, og i dag bliver der ikke blot drukket øl, men også sunget og øvet intenst. Clemens Knejterne synger nu i omegnen af 20 koncerter om året, og vi synger til både traditionelle koncerter og leverer mere utraditionelle indslag til fødselsdagsfester, firmafester, julefrokoster og meget andet.

Clemens Knejterne synger på gaden i Thorshavn i 2015.

På trods af et øget ambitionsniveau og en omfattende koncertvirksomhed er Clemens Knejtenes grundsten ikke glemt. Der er altid plads til hygge, spas og løjer, og vi lægger stor vægt på at have det godt sammen. For os er Clemens Knejterne et fællesskab med musikken som katalysator, hvor vi føler os trygge og har lyst til at være – og vi elsker at videregive denne glæde og udstråling til vores koncerter og optrædener.

Clemens Knejterne består i dag af 29 unge mænd i alderen 16-26, som alle elsker at synge. Koret er kendetegnet ved at være omstillingsparat og fleksibelt, og vi kan derfor skræddersy en optræden til et hvilket som helst arrangement. Vi har sunget koncerter i Aarhus Domkirke, underholdt til sølvbryllupper og fødselsdage, medvirket i fjernsynet ved både DR’s sportsgalla “Sport 2018” og “Sang fra højskolesangbogen” på DR K, samt overrasket folk på gaden med acapella-sang.

I start 2024 fik vi vores nuværende dirigent,  Johan Valdemar Hegaard Gabrielsson. Johan havde tidligere sunget med i koret og sørger derfor for, at den gode knejte gejst stadig lever godt videre til både øverne og koncerterne. Udover at Johan selvfølgelig selv synger med i koret, skriver han også mange af vores unikke arrangementer af både moderne popsange og klassiske salmer og sange. Det helt unikke ved Clemens Knejterne er nemlig, at alle vores arrangementer er skrevet af knejterne selv, både gamle og nye. Mange sange kan især spores tilbage til tidligere dirigent, Alexander Damsgaard, som har skrevet flere arrangementer, vi stadig nyder i dag. Med Johan som dirigent og 10 års lækre sange bag os, kan Clemens Knejterne garantere charme, højt humør og skønne korarrangementer, som du ikke finder andre steder.

JohanJohan1

Hvis du ønsker at booke Clemens Knejterne til et arrangement, kan du kontakte os via fanen “Kontakt os”. Pressekit med logo, tekst og billeder i høj opløsning kan findes her.